Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

blofeld

17. 12. 2009 11:31
Lars je davno za zenitem

Jeho filmy jsou prvoplanovite, plne klise a kycoviteho sentimentu. Radsi by se mel venovat te produkci feministickeho porna ;-D (i kdyz to byla taky poza nejvetsi)...

0 0
možnosti
S

scenero

15. 12. 2009 13:40
článek=nic

S tou novinařinou bych si to ještě rozmyslel a ovládnutí světa taky nebude tak snadný....EU

0 0
možnosti
LV

subaudition

15. 12. 2009 14:16
Re: článek=nic

článek = nic? komentář taky není zrovna dvakrát obohacující, ale díky.

0 0
možnosti
L

Luque1

15. 12. 2009 5:05
tak po dlouhé době zas konešně

pořádný film;-D, který určitě zhlédnu. Vlastně od Cannes jsem o tom filmu nic nezaslechl.

0 0
možnosti
MS

President.Of.Football

14. 12. 2009 14:46
Antichrist a Veverky

Ona se nepropadne do brutalne okultniho silenstvi az po smrti sveho ditete. On take ztratil pojem o realite dlouho pred onou noci. Odkazuji vsechny ty, kteri film dokazali shlednout, na cernobily flashback na konci filmu. Ten jeden moment, jeden zaber, stavi cely film na protipol, kompletne prevraci logiku, kterou se tady snazite predstavit. Mluvici lisky a jina lesni zvirata. Kastany. Zaludy vsech druhu. Oni jsou zniceni smrti sveho syna a jejich krehke povahy vedou k sebedestrukci? Ne. Vubec ne. Trier by nenatocil toto tema. Jeho filmy, zvlast ty ranne a posledni, jsou spise obrazy, ktere maji vyvolavat... A t uz se vyvolava cokoli, vzdy jde o (e)motivy sahajici az k samym korenum existence - Beckett, Pinter, Kafka, Haneke - eroticka agrese? Vymycena dnesni politicky korektni dobou z nasi proevropske spolecnosti. Ale za zavrenymi dvermi, na osamocenych chatach, v nasich nocich... Anebo je to jen Nic. Jako tenhle prispevek...? (mike.mailone@yahoo.co.uk)

0 0
možnosti
MP

admiral666

14. 12. 2009 14:54
Re: Antichrist a Veverky

Je legracni, jak ruzni intelektualove a vykladaci vidi za vsim potlacenou erotickou agresi a podobne. A zduvodni to politicky korektni evropou :-) Jako by mimo evropu probihaly masove orgie jako v filmech chorych reziseru.

0 0
možnosti
RP

shysheen

14. 12. 2009 14:29
Pěkný

film:-)

0 0
možnosti
PM

nonick

14. 12. 2009 11:48
Teda... v souvislosti s Larsem von Trierem ani nezmínit

Prolomit vlny???

0 0
možnosti
TM

TheFish

13. 12. 2009 1:25
Ono je to asi trošku jinak...

... neb není pravda, že se vášnivě milují, právě naopak, což mu Ona vmete do tváře ("nikdy jsi mě opravdu nemiloval a o dítě ses taky nezajímal"). Důkazem budiž jeho překvapení z lehce deformovaných nožiček.

Na mě to spíš působí tak, že On ji coby vysokoškolačku lidově řečeno zbouchnul. Ona se po porodu a mateřské vrací ke studiu a její práce o gynocidě není ani tak hobby jako diplomová či podobná práce. Tady přichází nejslabší místo příběhu, když se i s malým dítětem odřízne od informací a od světa do chalupy v Edenu, která je pravděpodobně několik hodin pěšky od nejbližší civilizace. Běžný nákup potravin, který by občas musela zrealizovat, by zabral téměř celý den. Navíc by nemohla nechat dítě samotné a s ní by těžko šlo tam a zpátky, nehledě na prohozené botičky. Podle jejích slov tam ovšem strávili celé léto ("napadlo mě, že jsi s ním neprožil jeho poslední léto").

Zlom nenastává po smrti dítěte, Ona má svoje problémy už předtím, což dokazují botičky.

...

0 0
možnosti
TM

TheFish

13. 12. 2009 1:25
Re: Ono je to asi trošku jinak...

Těžko říct, kde je prvopočátek jejích problémů, strach z přírody, respektive z Edenu pravděpodobně získala během svého letního pobytu. Příčinou téhle fobie může být její strach sama ze sebe (On to nakonec rozluštil, ovšem že poznal běsy své manželky až teď dokazuje, že se opravdu nemilovali), který se začne hlásit po pár dnech v lesích. Možná i proto obrací dítěti botičky - aby nemohlo odejít a ona nezůstala sama (totéž provede jemu s vrtákem a bruskou, zabrání mu v odchodu).

On je egocentrický a nafoukaný, potřebuje mít vždy pravdu, a proto ji léčí sám, ačkoli to odporuje základnímu pravidlu psychologů a terapeutů - neléčit ty, s nimiž se znají osobně. Sám to potvrzuje ("Když vidím jemu podobné, jsem hrdý, že nejsem doktor, já umím lidi vyléčit") a z několika dalších narážek je patrné, že s jejím psychologem On coby psychoterapeut nemá nejlepší vztahy. Neléčí ji tedy z touhy pomoci, protože to by mu nedovolila lékařská etika, stará se o ni z prozaičtějších důvodů.

...

0 0
možnosti
JP

Hank1980

11. 12. 2009 20:30
ani na pondělí..ů

Antichrist není filmem ani na neděli, natož na pondělí nebo na úterý...je to složitý, náročný, svým způsobem děsivý a zneklidňující snímek, který nachytá nepřipraveného a překvapí o otřelé harcovníky. Každý si v něm něco najde nebo aspoň ten kdo se donutí nad tím přemýšlet, mnoho rovin, mnoho tajností a interpretací.

0 0
možnosti
TV

Witty1

11. 12. 2009 20:03
Ty sexualni sceny

jsou tam az desivy,nikdy bych necekal ze jako chlap neco takovyho reknu ;-D;-D

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

11. 12. 2009 16:53
Já bych na ten film šel, ale

musela byste mě držet za ruku.;-D

Od to Maxe jsem snad už něco viděl, začínalo to snad ve špitále:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy