Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jen se ptám, kolik nás takoví asistenti stojí a jestli si jich tolik můžeme dovolit. Vypadá to, že ve škole už bude více asistentů než učitelů, protože ve třídě nebude jen jeden invalida, ale třeba pět. Nevadilo by mi to, kdybychom každý rok neutráceli 100 mld. navíc, než kolik shromáždíme na daních, a ty nejsou malé.

A také by mne zajímalo, jestli nějaký ten postižený řekne: děkujeme vám, daňoví poplatníci, že stále platíte daně, ze kterých nám stát vyplácí invalidní důchody a nemusíme žebrat na schodech kostelů.

Ostatně pokud se narodím třeba slepý, nebudu nikdy mít řidičák. Tak to prostě je. Užitečný může člověk být třeba jen tím, že je a nemusí mu přitom nikdo asistovat.

0 2
možnosti
JR

J72a14r28a 54R72a89n58k

8. 8. 2015 9:05

Proboha, predstavte si, ze vsude jinde na Zapade to funguje:-( Pracovala jsem 14 let pro svycarskou invalidni pojistovnu a nikdo ze Svycaru by se nikdy neptal jako zde. A to se delaji vtipy o penezich na Skoty a Zidy:-(

0 0
možnosti
AK

Srovnání mi přijde nesmyslné.

1 0
možnosti
PK

Nesouhlasím s E. Chrapkem ani s paní uklízečkou, chápu jaký význam má pro vašeho klienta Tomáše když se může, podle svých možností, začlenit do společnosti. Tomáš se začlenit chce.

Není pravda že, všichni co odmítají kolonizaci naší země hordou takzvaných imigrantů jsou bezcitní nelidové. Naopak. Je mezi nimi mnohem více slušných lidí než mezi takzvanými sluníčkáři, kteří usilují o devastaci této země. Imigrace je v dnešní době neuvěřitelnej obchod.

Ve všech evropských zemích, které přijímají uprchlíky, se místní potřební (důchodci, zdravotně postižení, bezdomovci ...) dostávají vůči imigrantům do pozice podřadných lidí.

Jestliže vyhrají sluníčkáři a imigrantský byznys, pak vaše profese časem zanikne, lidé jako Tomáš se dostanou na samý okraj společnosti a nikdy nebudou mít možnost vést alespoň takový život jako dnes.

3 2
možnosti
JR

J60a76r42a 28R34a90n93k

8. 8. 2015 9:08

Pane Kiliku, lide, jako Tomas bylina samem okraji spolecnosti za komunistu, tak jako nyni, dovolte mi, abych posoudila situaci v CR, co se bezbariernosti tyce a k Vasemu prispevku mohu puze napsat, ze jsem stastna, ze mne rodice vcas odvezli, ze jsem dospivala ve svobodnem svete, ze mam empatie k svemu okoli.

0 0
možnosti
DS

Myslím si - ne vím, protože mám kamarádku po iktu a několik kamarádů po MO či po těžkých nemocech-, že tohle nepochopí nikdo, kdo se s někým takovým nesetkal a nevnímal tu touhu se zařadit, "odjinit", být užitečný, mít možnost se realizovat, vydělat si na končíky, požitky. A co hůře, jsou lidé, kteří to pochopí, až když to zažijí na vlastní kůži. Máte můj obdiv za Vaši péči a vaši svěřenci za jejich touhy, které je ženou kupředu.

4 0
možnosti
EC

Ale on přece nepracuje, pouze si hrajete na práci. Ta Vámi ironizovaná uklízečka byla pravdě blíž než Vy.

1 6
možnosti
LV

Proč si myslíte, že si "hraje" na práci?

2 0
možnosti
LZ

srovnáváte nesrovnatelné...Rv

2 0
možnosti
JR

J36a38r67a 37R46a80n83k

8. 8. 2015 9:10

Ja se zde citim jako na jine planete, kdyz ctu prispevky k Vasemu clanku, to snad neni mozne.

Diky VamR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy