Děkujeme za pochopení.
kocka007
ok
Clanek je OK, jenom mne trochu prekvapilo, ze pani Leskova prepocitava "cups" a "oz." (unce) na metricky system. Vzdyt se da vsude koupit odmerka, na ktere jsou zakresleny ruzne jednotky, popr. digitalni kuchynska vaha, kde se daji lehce nastavit jednotky, ve kterych se vazi. Take pecu podle zahranicnich receptu, ale neprepocitavam nic.
Jinak, fotky jsou technicky velmi povedene. Kdyz pecu, tak ale u receptu preferuji fotky s velkou hloubkou ostrosti (cili ostre vsechno), abych vedela, jak by mel zhruba vypadat vysledek
Anna Lešková
Re: ok
Ahaaa, to jsem nezmínila - já totiž vůbec nemám váhu! Odměrku jakousi mám, ale používám ji minimálně. (A teď už mi nálepku amatéra nikdo neodpáře. ) Ale přepočet z hlavy se naučit dá, vzhledem ke svému guerilla cooking mi na gramu sem gramu tam nesejde...
eskasoko
rozhovor se mi nelibil
@rislo mi to od obou nafoukane a arogantni a také se domnivam, ze by se mely vest rozhovory s nekym kdo ma co rict a ne delat z amaterismu profesionaly.
subaudition
Re: rozhovor se mi nelibil
mi ke kazdemu blogu budete psat o me nafoukanosti?
aza_
...
Líbí se mi nejen Vaše fotky, ale taky celkový přístup k vaření a focení :)
Jen jsem se chtěla zeptat, kde se vzal trend, kdy je velká část fotky pokrmu rozmazaná. Není to narážka na Vás, s takovými fotkami se setkávám především v časopisech a musím říct, že mi při pohledu na ně připadá, že špatně vidím - prostě mě ruší, když je na zákusku zaostřený jediný detail a zbytek se ztrácí...
Anna Lešková
Re: ...
Díky!
Při focení jídla se pracuje s malou hloubkou ostrosti - je tedy většinou zaostřená jen část obrázku. Dá se tak zdůraznit detail, oko diváka se soutředí jen na něco - na strukturu, výraznou barvu atd. Podle mě takový obrázek vyvolává mnohem větší chuť na zobrazené jidlo, než když se ukáže ostře úplně všechno včetn pozadí. Taky pak může zapracovat více fantazie...
Bára33
A co takové kuřátko...
A víte, jak se "připraví" fotka krásně upečeného kuřátka (husa,...)? Opálí se horkovzdušnou pistolí a poté přestříká lakem.
Anna Lešková
Re: A co takové kuřátko...
Přesně tak! Ale ono i bez těchto úprav - kdo by měl odvahu sníst cokoli, na co několik hodin svítily reflektory ve studiu...?
DADAnce
Re: Pamatuju,
jak kamarád výtvarník tvořil cosi do reklamy ze sýra a těšil se, jak si na tom po focení pošmákne. Pak přišel fotograf a celý to postříkal lakem na vlasy.
Witty1
Pote
co jsem videl aranzovani do reklamy na Mc Donalds,jak ma vypadat fotogenicky hamburger,tak uz si nedelam iluze ze ten nadherne stavnaty,krupavy (biftek,celer,dosadte si sami) na fotografiich je realny Jinak Leni preju krasne svatky a odpocivej,nacpavej se a fot.
Žebříčky
- Karel Trčálek
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím
- Ivana Dianová
Billa šok
- Milena Zelenková
Rómové se bouří před brněnským soudem
- Josef Nožička
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím
- Blog Info
Blogy projdou zásadní změnou, podívejte se jakou
- Irena Fuchsová
Můj život s Kukurou
- Martin Mařák
PRO na Malém rynku
- Ondřej Šebesta
Základní pilíře populismu a generál na Hradě
- Jan Pražák
Mají mít staří lidé přednost?
- Miroslav Václavek
Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky
- Milena Zelenková
Rómové se bouří před brněnským soudem
- Josef Nožička
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím
- Markéta Šichtařová
Návod na opravu naší ekonomiky
- Karel Trčálek
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím
- Ivana Dianová
Billa šok
- Petr Hannig
Nejistota ve všem
- Vladimír T. Gottwald
Úsměvy a úšklebky CXXXII. (o jilmové aleji a vytížné Sněmovně)
- Irena Fuchsová
Můj život s Kukurou
- Miroslav Václavek
Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky
- Josef Nožička
Jak uliční výbor iFčil zapíjel Karlův mimořádný úspěch